Tagfelvétel

2011.09.01. 11:52  stewie1239

Kedves bekerülni vágyó Bloggerek!

A mostani bejegyzésemmel leírom, hogy az egész tagfelvétel hogyan is fog lezajlani.

Azt azért elmondanám, hogy még keresgélek képeket, de úgy néz ki megvan, így valószínűleg holnap kiteszem őket! Mindenki ügyködhet a hétvégén :)

És akkor kezdjünk neki:
Feltételek:
-Mindig légy aktív! Ez a legfontosabb! Hetente legalább 4-5x posztolj! Ha bármi egyéb elfoglaltság miatt nem tudsz kitenni képregényeket (pl. vizsga), akkor azt jelezd a többi szerkesztő felé!
-Legyen humorérzéked! Ez is nagyon fontos, hogy ne fapofával állj hozzá a képregényeknek!
-Érezd jól magad a fordítások közben! Ne kényszerből fordíts, nevess jókat, ami tetszik, fordítsd le!

Ha ezek közül mindnek meg tudsz felelni, jön a következő lépés:
A "verseny":
A verseny annyiból áll, hogy le kell fordítania a pályázóknak egy hosszú, egy nehéz szövegű, és egy szóvicces képregényt. (Ezeket a képregényeket keresem még explosm-on)
Hosszút, azért, mert ha úgy állsz hozzá, hogy "áh, hosszú, inkább nem is olvasom el", akkor már nem is illesz közénk. Nehéz szövegűt azért, mert ha profi vagy angol nyelvből, akkor gond nélkül le tudod a hasonlókat fordítani, ha nem vagy profi angolból, akkor a szótárat tudd használni. Tehát ha tegyük fel google fordító kidob egy mondatra ilyet, hogy "Te van elírva az cetli!" akkor azt egyrészt tudd értelmezni, másrészt az angol szöveg segítségével ki lehet rakni, mint valami puzzle-t. De ha csak a lefordított szöveget írod át, nem valószínű, hogy ugyan azt a szöveget kapod, mint ami az eredetiben állt! Szóvicceset meg azért, hogy lássuk, hogy kezeled a problémákat, amik elég gyakran fordulnak elő a C&H képregényekben. (A szóvicces LEFORDÍTHATÓ magyarra!!!)

A kész, lefordított képregényeket küldjék el a nevezők az oldal e-mail címére: chmagyarul@gmail.com a tárgy legyen Tagfelvétel!

Ezek közül Isty (a fő szerkesztő) kiválasztja a 3-4 legjobb fordítást, és elküldi nekem, amit én ki is rakok az oldalra, és valószínűleg a kommentekben lehet majd szavazni, hogy melyik a legjobb! A képregényekre szavazni 2-3 napig lehet majd, így a nem-napi rendszerességgel feljáróknak is megvan az esélyük, arra, hogy szavazzanak.

Az eredményeket Isty fogja ismertetni, és ő fogja beinvitálni a szerencsés győztest!

Követelmény: Mind a 3 képregényt le kell fordítani, és az összeset egy levélben el kell küldeni az e-mail címre! Ne tegyetek rá semmilyen vízjelet (tehát ne legyen rajta a művészneved a sarokban) és a C&H Magyarul-t se tegyétek rá. Csak a natúr, lefordított képregényt küldjétek el! Szeretnék kérni minden nevezőt, hogyha van 8 blog.hu regisztrációja, NE LÉPJEN BE és szavazzon még egyszer a sajátjára! Barátokat Facebook-on vagy MSN-en vagy a VALÓ ÉLETBEN nem tilos kérni, hogy szavazzanak a tiédre, de az lenne a legjobb, ha a blog valódi olvasói szavaznának!

Ha úgy érzed meg tudsz felenni minden követelménynek, és szeretnél tagja lenni kicsiny csapatunknak HOLNAP DÉLUTÁN figyeld az oldalt, és fordításra fel!

Aki már korábban küldött be képregényt, előnnyel indul!!!

Kellemes fordítást, és sok sikert kívánok!

Stewie

A bejegyzés trackback címe:

https://cyanideandhappiness.blog.hu/api/trackback/id/tr73195127

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Whibley 2011.09.01. 13:15:19

ez jó, köszi, csak lenne egy kérdés: ha bárki rábeszélheti a facebook-os ismerőseit, akkor az fog nyerni, aki a legjobbat fordította vagy aki a legtöbb ismerősét tudja rábeszélni, hogy az övére szavazzon?

Isty01 · http://cyanideandhappiness.blog.hu/ 2011.09.01. 13:19:17

@Whibley: Nyilván nem erről szól azért a dolog.

Whibley 2011.09.01. 13:24:02

jó, de akkor a végső döntést Ti hozzátok meg, vagy az innen-onnan összeszedett lájkok?

stewie1239 2011.09.01. 13:45:04

@Whibley: Hát ezt úgy értettem, hogy az nem tilos! :)
Persze végleg mi fogunk dönteni. Ha mondjuk 3 versenyzőből 2 kap 5 szavazatot és 1 576825319734083528-t akkor nyilván ő győz, de nem feltétlenül a legtöbb szavazatot kapó kapja majd a helyet. Úgy küldöm el a végeredményeket Istynek, hogy megírom a személyes véleményemet.

Mellesleg, ha a saját barátaimból indulok ki, nem hogy itt nem szavaznának még FB-n sem dobnának lájkot, ha kellene. Ide regisztrálni kell, vagy minimum bejelentkezni, kommentelni, nem biztos hogy ér neki ennyit! :D

stewie1239 2011.09.01. 13:47:23

@stewie1239: Amúgy már kijavítottam :D

Whibley 2011.09.01. 13:49:00

jó, oké, bocs ha tolakodó voltam, csak már az ilyen "facebookon csinálok egy szerinted ki néz ki jobban izét" indultam ki, aho, az meg, hogy te lécci küldj egy lájkot, na meg te is please, ajjh, de ez így, ahogy elmondtad nagyon fair-nek hangzik

stewie1239 2011.09.01. 13:53:45

@Whibley: Nem voltál tolakodó, teljesen jogos volt :) Holnap 3-4 körül kirakom, amint hazaértem suliból. Megvannak a képregények :)

Arthas Minethil 2011.09.01. 13:57:16

Tehát amikor én régen küldtem a Jézusos, fűrészes, stb képregényeket akkor az nekem egy kis előny lesz ha jól értelmezem?

stewie1239 2011.09.01. 14:17:07

@Arthas Minethil: Mint nálam is előnynek számított, az hogy már küldtem korábban. :) Igen, ezt is figyelembe fogjuk venni! Tehát ha 1-2 szavazaton múlna a dolog és a másik, nem küldött korábban, valószínűleg te kerülnél be. Végső soron Isty dönt, de én is elküldöm a véleményemet! :)

Arthas Minethil 2011.09.02. 14:05:05

@stewie1239: Bár... nem tudom, hogy emlékszik-e valami még az én beküldéseimre...:D Régen volt már.

süti beállítások módosítása